ΠΡΑΚΤΙΚΟ 32

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 32/ 04-11-2020

Στην Κόρινθο και στα γραφεία του Συλλόγου σήμερα, 4 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 6.30μ.μ. , συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δ.Σ. του Συλλόγου. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, παρόντα όλα τα μέλη, η Πρόεδρος εισηγήθηκε τα θέματα συζήτησης.

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Θέμα 1ο: «Ανακοίνωση για μέτρα ασφάλειας στα σχολεία».

Ο συνάδελφος Κατελούζος Ιωάννης από την παράταξη ΠΑΜΕ Eκπ/κών κατέθεσε ένα κείμενο προτείνοντας μια σειρά από μέτρα ασφάλειας που χρειάζονται να παρθούν στα σχολεία. Η πρόταση να σταλεί η ανακοίνωση στα σχολεία ψηφίστηκε ομόφωνα.

Θέμα 2ο: «Πρόταση για αλλαγή προμηθευτή υλικών καθαριότητας στα σχολεία.»

Ο συνάδελφος Ζιάκας Ευάγγελος από την παράταξη Α.ΔΗ.ΣΥ. πρότεινε να ζητήσουν οι Δ/ντές των σχολείων συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δ. Κορινθίων και να συζητήσουν για τη χαμηλή ποιότητα των υλικών καθαριότητας. Πρότεινε επίσης, οι Δ/ντές να ζητήσουν να αγοράσουν τα υλικά από άλλον προμηθευτή. Το Δ.Σ. συμφώνησε με τη πρόταση μεν, επιφυλάχθηκε δε ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η συνάντηση, λόγω της πανδημίας covid-19.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Θέμα 1ο: « Αποστολή βοήθειας στη Σάμο.»

Η Πρόεδρος Ζερβού Ελένη εισηγήθηκε προς τα μέλη του Δ.Σ. την αποστολή βοήθειας στους πληγέντες από τον πρόσφατο σεισμό στη Σάμο. Ενημέρωσε τα μέλη πως αναμένουμε ανακοίνωση από το Σύλλογο Π.Ε. Σάμου για τη μορφή βοήθειας που θα επιθυμούσαν (οικονομική ενίσχυση ή παροχή υλικής βοήθειας). Ομόφωνα αποφασίστηκε να σταλεί βοήθεια στη Σάμο. Ο Σύλλογος αναμένει την ανακοίνωση από τον ΣΕ.ΠΕ. Σάμου.

Θέμα 2ο: «Αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων στο ζήτημα των ηλεκτρονικών εκλογών».

Η Πρόεδρος εισηγήθηκε το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Η πρόταση της ΔΟΕ είναι η μαζική αποχή από τη διαδικασία.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Ραντίτσας Κων/νος από τη ΔΑΚΕ πρότεινε να ΜΗΝ στείλουμε στα σχολεία ανακοίνωση ως Σύλλογος για να προτρέψουμε τους συναδέλφους να απέχουν από τη διαδικασία. Τόνισε ότι αρκεί η ανακοίνωση της ΔΟΕ. Η πρόταση ψηφίστηκε από τα 3 μέλη της ΔΑΚΕ.

Ο Ταμίας κ. Ζιάκας Ε. από την Α.ΔΗ.ΣΥ. πρότεινε να στείλουμε στα σχολεία ανακοίνωση ως Σύλλογος και να κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙ.ΠΕ. Κορινθίας, όπως έκανε αντίστοιχα η Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας. Πρότεινε τη συνάντηση με τον Δ/ντή της ΔΙ.ΠΕ. Κορινθίας κ. Ντρίμερη και την κατάθεση υπομνήματος από το Δ.Σ. του Συλλόγου. Η πρόταση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τα 2 μέλη της Α.ΔΗ.ΣΥ., το μέλος του ΠΑΜΕ και το μέλος των Εκπ/κών εν Δράσει.

Επίσης, ομόφωνα ψηφίστηκε η πρόταση του κ. Ζιάκα να παραιτηθούν όσοι εκλεγούν ως αιρετοί και να παραιτηθούν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Τέλος, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να ζητήσει ο Σύλλογος συνάντηση με τον κ. Ντρίμερη την Παρασκευή 6/11/ στις 14.00.

Θέμα 3ο: «Εγγραφή νέων μελών (αναπληρωτών) και πληρωμή συνδρομής».

Η Πρόεδρος εισηγήθηκε ότι οι συνάδελφοι αναπληρωτές που επιθυμούν να πληρώσουν συνδρομή στο Σύλλογο και να εγγραφούν ως μέλη, μπορούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας e-banking που προσφέρουν οι τράπεζες. Είναι ο μόνος τρόπος να πληρώσουν, αφού λόγω της πανδημίας covid-19,δεν πραγματοποιήθηκε φέτος η τακτική Γ.Σ. του Συλλόγου τον Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ταμίας εισέπραττε τις συνδρομές. Ομόφωνα το Δ.Σ. συμφώνησε να σταλεί στα σχολεία ανακοίνωση για τον τρόπο πληρωμής της συνδρομής από τους αναπληρωτές.

Ο Ταμίας Ζιάκας Ε. ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ ότι η κατάθεση θα γίνει στον αριθ. λογαριασμού της Eurobank που διατηρεί ο Σύλλογος. Οι αναπληρωτές πρέπει να γράψουν ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο και το σχολείο τους. Η συνδρομή για τους αναπληρωτές πλήρους ωραρίου είναι €15 και για τους ΑΜΩ είναι €10. Μετά την κατάθεση, θα τους αποσταλεί απόδειξη στο σχολείο τους.

Κατόπιν τούτου, λύεται η συνεδρίαση, συντάσσεται το παρόν πρακτικό, διαβάζεται και υπογράφεται ως εξής:

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ            ΤΑ ΜΕΛΗ

Ελένη Ζερβού               Βασιλική Σενή             1. Κ. Ραντίτσας

                2. Ε. Ζιάκας

                                                                       3. Θ. Μαρδίκης

                                                                       4. Ι. Κατελούζος

                                                                       5. Ν. Μπαχταλιάς

vasta.jpg