Υποβάθμιση των βασικών τίτλων σπουδών στην ειδική αγωγή

 Η συνεχής αποσπασματικότητα με την οποία το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και η πλήρης αδιαφορία για τουςμαθητές με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, έχουν πλέον ξεπεράσει κάθε όριο.

Στην ίδια τροπολογία-ομολογία κοροϊδίας χιλιάδων αναπληρωτών για τηναδυναμία διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών κατά τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018-2019 και χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, ο Υπουργός Παιδείας επιλέγει, σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών(!!),να απαξιώσει πλήρως τους βασικούς τίτλους σπουδών στην Ειδική Αγωγή. Ταυτόχρονα, η τροπολογία αποκαλύπτει τον εμπαιγμό και την αναλγησία της κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ειδικής αγωγής, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Πρόκειται για τη δεύτερη σε σειρά (ν)τροπολογία στο χώρο της ειδικής αγωγής. Η πρώτη είχε κατατεθεί και ψηφιστεί τον περασμένο Αύγουστο, επί υπουργίας Νίκου Φίλη συντελώντας στον πρωτοφανή αποχαρακτηρισμό των οργανικών θέσεων ΠΕ61 και ΠΕ71. Αυτή τη φορά, η νέα τροπολογία εξισώνει, το βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές σπουδές στην ΕΑΕ, διδακτορικές σπουδές στην ΕΑΕ, προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, απαξιώνοντας πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο.

Περισσότερα...

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την παράταξη "Εκκίνηση" για κυβερνητικό συνδικαλισμό και ανοικτή προσπάθεια απεργοσπασίας

Παρέμβαση Υπουργού στο ΥΠΑΑΤ για την «αξιολόγηση»

      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση Υπουργού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την «αξιολόγηση»:

Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός σε πλήρη αποκάλυψη

Παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση και ενώ είναι σε εξέλιξη η απεργία-αποχή από την «αξιολόγηση» που έχει κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και υλοποιείται με επιτυχία από τη μεγάλη πλειονότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων, επιχειρείται από το ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και μάλιστα με «υψηλή» εκπροσώπηση, με διοργάνωση εκδήλωσης σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, με τη συμμετοχή του Υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη και μέλους του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., εκπροσώπου της παράταξης «Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση».

Υπό τον τίτλο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά με τους υπαλλήλους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την εφαρμογή του Νέου Συστήματος Αξιολόγησης στο Δημόσιο, Μύθοι & Αλήθειες», Υπουργοί και συνδικαλιστές παρουσιάζονται μαζί, σε μια ανοικτή προσπάθεια απεργοσπασίας, αφού στην ανακοίνωση που συνοδεύει την πρόσκληση στην εκδήλωση δηλώνουν ξεκάθαρα την αντίθεσή τους στην απόφαση της ευρείας πλειοψηφίας του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που ψήφισε την απεργία-αποχή από την «αξιολόγηση». Γράφουν χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωσή τους, ότι «οι πλειοψηφούσες σήμερα στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμμαχίες συνδικαλιστικών παρατάξεων… αναδεικνύουν ανύπαρκτους μύθους και αυταπάτες που συνοδεύουν την ‘αξιολόγηση’».

Περισσότερα...

Υποβάθμιση των βασικών τίτλων σπουδών στην ειδική αγωγή

Η συνεχής αποσπασματικότητα με την οποία το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και η πλήρης αδιαφορία για τους μαθητές με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, έχουν πλέον ξεπεράσει κάθε όριο.

Στην ίδια τροπολογία-ομολογία κοροϊδίας χιλιάδων αναπληρωτών για την αδυναμία διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών κατά τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018-2019 και χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, ο Υπουργός Παιδείας επιλέγει, σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών(!!), να απαξιώσει πλήρως τους βασικούς τίτλους σπουδών στην Ειδική Αγωγή. Ταυτόχρονα, η τροπολογία αποκαλύπτει τον εμπαιγμό και την αναλγησία της κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτέςεδώ και 15 χρόνια στις δομές ειδικής αγωγής, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Περισσότερα...

Τα "απόνερα" του σχολείου των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σάρωσαν και τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών!

Τα "απόνερα" του σχολείου των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σάρωσαν και τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών!

           

            Δυο χρόνια συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δυο χρόνια οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ στα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων πενήντα χρόνων!!

                Πέρυσι το ποσοστό ικανοποίησης των αιτήσεων έφτασε στο 8.78%(!!) και φέτος στο 10.9%(!!). Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες συναδέλφων να διαλύονται, αφού δεν υπάρχει καμιά προοπτική συνυπηρέτησης.

                Πώς αλήθεια να μην συμβεί αυτό, όταν με το "νέο σχολείο" των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν σαρωθεί οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών, αφού καταργήθηκαν τα σχολεία ΕΑΕΠ και διαλύθηκαν τα Ολοήμερα, και οι Περιφερειακοί Διευθυντές εκπαίδευσης πετσοκόβουν ακόμα και τα λιγοστά κενά που έστειλαν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης;

Περισσότερα...

antistasi.jpg