ΠΑΜΕ: ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Προτάσεις και μέτρα για την πιο αποτελεσματική εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

Το Δεκέμβρη του 2016, η «Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΑΔΙΠΠΔΕ)» παρέδωσε στη Βουλή την Ετήσια Έκθεση της.

Θυμίζουμε ότι η ΑΔΙΠΠΔΕ ιδρύθηκε το 2013 (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, νόμος 4142) με στόχο την προώθηση της «αξιολόγησης» και στο χώρο της Εκπαίδευσης ή αλλιώς «η ΑΔΙΠΠΔΕ είναι αρμόδια κατά νόμο τόσο για την εσωτερική αξιολόγηση (αυτοαξιολόγηση) όσο και για την εξωτερική αξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας», όπως επισημαίνεται εύστοχα στην ίδια την Έκθεση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διατήρησε αυτούσιο τον νόμο 4142/2013, άρα και την ΑΔΙΠΠΔΕ, όπως και το σύνολο του νομοθετικού πλαισίου για την «αξιολόγηση» στην Εκπαίδευση (νόμος 3848/2010, Π.Δ. 152/2013), που είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παγώνοντας τη μέχρι τότε εφαρμογή του.

Περισσότερα...

33η Πορεία Ειρήνης

33η Πορεία Ειρήνης 

Κερασίτσα-Τρίπολη ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΗ

ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: ΚΕΡΑΣΙΤΣΑ 4.00μμ

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΛ. ΠΕΤΡΙΝΟΥ 7.30μμ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), καλεί σε μαζική συμμετοχή στη Μαραθώνια Πορεία και στις πορείες που διοργανώνονται από τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα για να καταδικάσουμε την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της Ελλάδας και το κλείσιμο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών βάσεων.

54 χρόνια μετά την πρώτη απαγορευμένη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που πραγματοποιήθηκε από τον Γρηγόρη Λαμπράκη και τους συνοδοιπόρους του, οι συνθήκες τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας, όσο και διεθνώς, επιβεβαιώνουν ότι όσο υπάρχουν οι αιτίες, όσο υπάρχει η καπιταλιστική μήτρα που γεννά τους πολέμους, η απόσταση ανάμεσα στην ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο και στον πόλεμο δεν είναι μεγάλη. Η πείρα διδάσκει ότι ο πόλεμος είναι η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής με στρατιωτικά μέσα. Η πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά, το μισθό, τη σύνταξη, την υγεία, την παιδεία, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, είναι συνδεδεμένη με τη πάλη ενάντια στο σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, που γεννά φτώχια, ανεργία, πολέμους και προσφυγιά.

Περισσότερα...

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ:ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ – ΕΡΑ(ΣΥΡΙΖΑ) : ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΣΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

 

Με ανακοίνωσή της στις 2 Ιούνη η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης του ΠΑΜΕ κατήγγειλε την απόπειρα συμμετοχής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στις εκλογές αντιπροσώπων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Υπαίθρου Θεσ/νίκης για την 84η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ.

Περισσότερα...

ΠΑΜΕ-Εκπαιδευτικών: Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ του ΠΑΜΕ                             

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εργατική Πρωτομαγιά 2017

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ ΣΤΙΣ 10:30

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Η αντεργατική - αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!

Περισσότερα...

ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ Η.Δ. 84ης Γ.Σ. ΔΟΕ

 

 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ Δ.Σ.

Καταψηφίζουμε τα πεπραγμένα της πλειοψηφίας του απερχόμενου Δ.Σ. της ΔΟΕ για όλη τη διετία, γιατί κινήθηκε στη γραμμή της συναίνεσης και της αποδοχής της στρατηγικής της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων στην Παιδεία (νέο σχολείο, "καλή αξιολόγηση», προγράμματα, ποσοστώσεις στους διορισμούς…συμμετοχή στο ΕΣΥΠ-κοινωνικό διάλογο ακόμα και την περίοδο των πιο βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων-μνημονίων, μετέτρεψε το ΙΠΕΜ σε ινστιτούτο που διαχειρίζεται κονδύλια της Ε.Ε. για να "επιμορφώνει" τους εκπαιδευτικούς στην κατεύθυνση του "νέου σχολείου"...). Οι θέσεις της για τα θέματα της Η.Δ. είναι ανάλογες με την κατεύθυνση που έχει η πλειοψηφία αυτή, γι' αυτό σε κάθε θέμα ως ΠΑΜΕ καταθέτουμε και ψηφίζουμε τη δική μας θέση, σκεπτικό και προτάσεις.

Περισσότερα...

antistasi.jpg