Συλλαλητήριο στις 16-1-2016 στην Αθήνα

 

Φωτογραφίες από την πορεία ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο - λαιμητόμο των εργατικών κατακτήσεων, με τη συμμετοχή μελών του Συλλόγου μας. 

 

πορεία στην Αθήνα 16-1-2016 πορεία στην Αθήνα 16-1-2016  2 

 

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ! 

 

Διεκόπη η επιτροπή Εθνικού διαλόγου για την Παιδεία ύστερα από διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και φοιτητών

 

Διεκόπη η πρώτη συζήτηση της επιτροπής Εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία ύστερα από διαμαρτυρία φοιτητών και εκπαιδευτικών με συνθήματα και πανό στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ (Βασ. Σοφίας 127).

«Θέλουμε δουλειά, θέλουμε ζωή» φώναζαν δεκάδες εκπαιδευτικοί και φοιτητές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί μέσα και έξω από το αμφιθέατρο. 

«Αφού ψηφίσατε και το τρίτο μνημόνιο, θέλετε και διάλογο» έγραφε το τεράστιο πανό που έχουν απλώσει μπροστά στο πάνελ που έχει στηθεί στον χώρο.

«Εμπρός, λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» φωνάζουν οι εκπαιδευτικοί που ζητούν μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Περισσότερα...

Ένταση στη συνάντηση ΟΛΜΕ και ΔΟΕ με το Νίκο Φίλη

 

Ένταση επικράτησε στη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Παιδείας με το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όταν αναπληρωτές καθηγητές από τον κλάδο της ειδικής αγωγής μπήκαν στον χώρο και διέκοψαν τον διάλογο.

Οι εκπαιδευτικοί έβαλαν πανό στον χώρο και φώναξαν συνθήματα, ενώ ζήτησαν να δοθεί άμεσα λύση στα προβλήματα των σχολείων ειδικής αγωγής και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα κενά.

 

«Τα σχολειά λειτουργούν υπάρχουν προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε. Στην ειδική αγωγή έχουμε κατά προτεραιότητα 1000 νέες προσλήψεις φέτος», τους απάντησε ο κ. Φίλης. 

 

Στη ΔΟΕ πριν από λίγο ο υπουργός παιδείας, Νίκος Φίλης βρέθηκε εν μέσω διαμαρτυριών αδιόριστων κι αναπληρωτών-άνεργων- εκπαιδευτικών, που ζητούν άμεσα προσλήψεις και μόνιμους διορισμούς.

Δείτε το video και τις φωτογραφίες.

Παρέμβαση εκπαιδευτικών κατά την επίσκεψη Φίλη στην ΟΛΜΕ

 

Επίσκεψη Φίλη στη ΔΟΕ. επίσκεψη Φίλη στην Ολμε o filis sth doe

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Απεργία και συγκέντρωση έξω από τη «Φούλγκορ»

 

Συγκέντρωση στη Φούλγκορ

 

Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από την πύλη του εργοστασίου «Φούλγκορ», όπου την περασμένη Παρασκευή έχασε τη ζωή του ένας εργαζόμενος σε εργατικό «δυστύχημα», προχώρησαν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στην Κόρινθο. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, μετά από πρόταση των οποίων το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου προκήρυξε την απεργία, βρέθηκαν από τα χαράματα έξω από το εργοστάσιο, καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στην έλλειψη μέτρων προστασίας της ασφάλειας και της υγείας τους. Στην απεργιακή συγκέντρωση, το λόγο πήραν η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Φρόσω Τσαρμπού, και το μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και εργαζόμενος στο εργοστάσιο, Μιχάλης Καρακάσης. Υπενθυμίζουμε πως ο εργαζόμενος, πατέρας δύο παιδιών, δούλευε σε εργολαβικό συνεργείο, όταν έπεσε στο κενό από ύψος δέκα περίπου μέτρων κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής και εγκατάστασης υδρορροών.

 

(αναδημοσίευση από τον Ριζοσπάστη) 

Παράσταση Διαμαρτυρίας Σωματείων Π.Ε. και ΕΛΜΕ στην Τρίπολη 9-9-2015

 

Φωτογραφίες και video από την Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Τρίπολη. Ακολούθησε Συνάντηση με τον Περιφ/κό

Δ/ντή Εκπαίδευσης κ. Πετρόπουλο. 

 

Συνάδελφοι, θα ακολουθήσει Δελτίο Τύπου για τη Συνάντηση και τις απαντήσεις που πήραμε για τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών. 

 

 

Τρίπολη 9-9-2015 τριπολη 2 τριπολη 3 τριπολη 4 τριπολη 5

 

 

Video: Συνέντευξη Τύπου του μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ Γιώργου Γαλάνη, εκλεγμένου με τις Παρεμβάσεις. 

 

Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Τρίπολη 9-9-2015

 

 

 

 

vasta.jpg