Δελτία Τύπου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΑ, ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ!

ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΑΝΕΡΓΟΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ»!

 

Σε ολομέτωπη επίθεση στους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και συνολικά στην εκπαίδευση προχωρά η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και το υπουργείο παιδείας.

Η διάταξη- συμπλήρωμα του αντιεκπαιδευτικού  νόμου 3848/2010 της ιέρειας του νεοφιλελευθερισμού και του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ  Άννας Διαμαντοπούλου, που παρουσίασε το υπουργείο Παιδείας, αποτελεί επικαιροποίηση του αντιδραστικού του περιεχομένου στην εποχή του 3ου μνημονίου και επαναφορά των πολιτικών  Αρβανιτόπουλου και Μητσοτάκη που έστειλαν αναπληρωτές στην ανεργία και επιχείρησαν να απολύσουν εκπαιδευτικούς. Η διάταξη θα έχει «προσωρινό»  χαρακτήρα  και δεν αφορά τους μόνιμους διορισμούς αλλά τον τρόπο πρόσληψης των ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση. Σε εύθετο χρόνο θα νομοθετηθεί νέος ενιαίος τρόπος πρόσληψης και διορισμών.

Περισσότερα...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Οι εκπαιδευτικοί του νομού Κορινθίας συνεχίζουμε να απαντάμε στην βαρβαρότητα  του πολέμου με αλληλεγγύη, συνεχίζουμε να προτάσσουμε την ανθρωπιά απέναντι στις πολιτικές που υψώνουν φράχτες απέναντι στους πρόσφυγες. Μετά την συγκινητική ανταπόκριση στο κάλεσμα του Φθινοπώρου όπου υλικό για τις ανάγκες των προσφύγων γέμισε τις αίθουσες και τους διαδρόμους του Εργατικού Κέντρου, μετά την αξιέπαινη προσπάθεια των σχολείων της δυτικής Κορινθίας, όπου με την υποστήριξη της Β ΕΛΜΕ αυτές τις μέρες αποστέλλουν υλικό στην Ειδομένη, παίρνουμε ξανά την σκυτάλη και δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας απέναντι στο δράμα των προσφύγων.    

 

      Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης στο παλιό κρεοπωλείο Σκάζα, στη Δημοτική Αγορά Κορίνθου, Κύπρου και Περιάνδρου γωνία ( χώρος που παραχωρήθηκε από τον Δήμο), κάθε πρωί (εκτός Κυριακής)  10:30 – 12:30 και Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα 18:00 – 20:00:

Περισσότερα...

ΑΔΕΔΥ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 04-02-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   

 

Αθήνα, 18.01.2016 


Γενική Απεργία
Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016  


Σε νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και έπειτα οδηγεί το Σχέδιο-Πρόταση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τους δανειστές.
Οι προτάσεις της Κυβέρνησης είναι σαφές ότι δεν συνιστούν ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση, όπως η ίδια ισχυρίζεται.

Περισσότερα...

ΑΔΕΔΥ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (14-12-2015)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των δανειστών και της πλουτοκρατίας της χώρας μας, κατέθεσε στη Βουλή και σχεδιάζει να ψηφίσει την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015, τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων. Μέσα σε αυτά είναι και το «νέο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων», που θα έχει ισχύ από την 1/1/2016.

Περισσότερα...

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στον δημόσιο τομέα: Δελτίο Τύπου

 

Νέο μισθολόγιο: Απόλυτα μνημονιακό

 

Μειώνει την αξία της εργασίας, διαχωρίζει,  εντατικοποιεί, τιμωρεί, αξιολογεί.

Την Τρίτη 15 Δεκέμβρη, με διαδικασίες εξπρές, η κυβέρνηση καταθέτει προς ψήφιση στη Βουλή το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων, ανάμεσα στα οποία είναι και το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Ένα νομοσχέδιο που το έβγαλε στη δημοσιότητα Κυριακή βράδυ, χωρίς καμία συζήτηση! Γιατί βέβαια, για «παράλληλα προγράμματα» -σε παράλληλα σύμπαντα- μπορεί αυτή η κυβέρνηση να διαβουλεύεται επ’ άπειρον, όταν όμως είναι να ψηφίσει κόψιμο στους μισθούς και τις συντάξεις της αρκεί μια μέρα! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει για μια ακόμα φορά τον αντιλαϊκό της κατήφορο, και το πόσο «καλός μαθητής» είναι στην υλοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών και της ΕΕ.

Περισσότερα...

ΑΔΕΔΥ: 24η Γενική Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 3 Δεκεμβρίου 2015

 

Αθήνα, 26/11/2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή της (24/11/2015 εκτίμησε ότι η συμμετοχή στην πρόσφατη Γενική Απεργία (12/11/2015) και ο όγκος των απεργιακών συλλαλητηρίων αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι νέες της χώρας μας δεν το βάζουν κάτω, παρά τη διάψευση των ελπίδων τους από τη συνθηκολόγηση της Κυβέρνησης με τους δανειστές, που οδηγεί στην εφαρμογή ενός νέου σκληρού και αντικοινωνικού νεοφιλελεύθερου προγράμματος.

Περισσότερα...

ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας στις 19-11

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε, χθες, τα μεσάνυχτα στη Βουλή το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο που μεταξύ των άλλων, ανοίγει το δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών. Πρόκειται για ένα ακόμα επαχθές σχέδιο το οποίο μάλιστα προωθείται από την Κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ακολουθώντας τη γνωστή πρακτική των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Περισσότερα...

ΑΔΕΔΥ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Για τη σωτηρία του Μ.Τ.Π.Υ., για την υπεράσπιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης:

 

Στις 12.10.2015 το Δ.Σ. του Μ.Τ.Π.Υ. αποφάσισε να περικόψει κατά 50% το μέρισμα, στους δικαιούχους του Ταμείου. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την κατάργηση της κράτησης 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (από 1.1.2015) και την κατάργηση της διάταξης του ν.4325/2015 από την παρούσα Κυβέρνηση, διάταξη που έδινε τη δυνατότητα χρηματοδότησης του Ταμείου από το ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών). Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση αφήνει το Ταμείο να καταρρεύσει και θα χρησιμοποιήσει την «αδυναμία» του Ταμείου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, για να το κλείσει.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Η   Πρωτοβουλία Κορινθίας  «Αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες», ενημερώνει για τις δράσεις  που θα πραγματοποιηθούν άμεσα.

            Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη συντονισμού που συγκάλεσε το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου, η Α΄ ΕΛΜΕ Κορίνθου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κορινθίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι και μέλη Σωματείων, Συλλογικοτήτων και Μεμονωμένοι αλληλέγγυοι πολίτες. Εκτός από τις παραπάνω συλλογικότητες και σωματεία συμμετείχαν: το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σικυώνας –Ξυλόκαστρου, η Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών, οι Ενεργοί Πολίτες Σαρωνικού.

Περισσότερα...

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Για την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας και τις δηλώσεις του Υπουργού

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Την Τρίτη 14 Οκτώβρη 2015, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση από πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας με επίκεντρο τα οξυμμένα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία.

Από την πλευρά του Υπουργείου, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τα ΔΣ των Ομοσπονδιών (ΔΟΕ – ΟΛΜΕ), ακούσαμε τα ίδια και τα ίδια για άλλη μια φορά, τίποτα καινούργιο. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο συνδέουν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας με την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Τίποτα δεν μας εκπλήσσει. Η προηγούμενη κυβέρνηση άφηνε τα παιδιά μας νηστικά η τωρινή κυβέρνηση, των κενών και των κλειστών σχολείων, αφήνει τα παιδιά μας αμόρφωτα. Και οι δύο υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Περισσότερα...

antistasi.jpg