Αποφάσεις ΓΣ

ΠΑΜΕ: Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της Απεργίας στις 14 Νοέμβρη απέναντι στη αντιλαϊκή πολιτική και την υπονομευτική στάση του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για τους εργαζόμενους. Η λεγόμενη «μεταμνημονιακή» κανονικότητα, για την οποία μιλάει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν είναι τίποτα άλλο από την πιστή εφαρμογή όλων των μνημονιακών νόμων που ψήφισε από κοινού με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οι διάφορες εξαγγελίες της κυβέρνηση π.χ. για τους 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή δεν είναι μόνο ψίχουλα. Είναι μια νέα απόπειρα προεκλογικής εξαπάτησης. Δεν απαντούν στα τεράστια κενά και τις ελλείψεις στα σχολεία. Τα σχολεία μας ασφυκτιούν από την υποχρηματοδότηση! Πάνω από 25.000 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί για μια ακόμα χρονιά αναπληρώνουν τον ίδιο τους τον εαυτό χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Η μισθολογική καθήλωση και η φοροληστεία μεγαλώνουν την ανασφάλεια στις οικογένειές μας. Ο εγκλωβισμός χιλιάδων συναδέλφων στην εργασία εξαιτίας των αντιασφαλιστικών νόμων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μας οδηγεί να κάνουμε μάθημα στα εγγόνια μας, 67 χρονών μέσα στην τάξη!

Περισσότερα...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2018 ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Εκλέγονται ως εξής:
ΔΑΚΕ
1. Ραντίτσας Κώστας Τακτικό Μέλος 253 ψήφοι
2. Ντρίμερης Δημήτρης Αναπληρωματικό Μέλος 175 ψήφοι
ΔΗ.ΣΥ
1. Ζιάκας Βαγγέλης Τακτικό Μέλος 159 ψήφοι
2. Μαρδίκης Θεόδωρος Αναπληρωματικό Μέλος 69 ψήφοι

Αποτελέσματα εκλογών Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Κορινθίας

Ψήφισαν 584, Άκυρα- Λευκά 42, Έγκυρα 542
Έλαβαν: Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπ/κών 230 ψήφους και 3 έδρες
ΔΗΣΥ 170 ψήφους και 2 έδρες
ΠΆΜΕ 83 ψήφους 1 έδρα
ΠΑΡΕΜΒΆΣΕΙΣ 59 ψήφους 1 έδρα.
Για το νέο Δ.Σ. εκλέγονται Από τη ΔΑΚΕ : Ραντίτσας Κ 172 ψήφοι,
Ζερβού Ελένη 84 ψήφοι, Συγριμής Δημήτρης 70 ψήφοι.
Από τη ΔΗΣΥ: Ζιάκας Ε. 114 ψήφοι,Μαρδίκης Θεόδωρος 89 ψήφοι
Από το ΠΑΜΕ : Κατελούζος Ιωάννης 59 ψήφοι και από τις ΠΑΡΕΜΒΆΣΕΙΣ: Τσολακίδης Ηλίας 53 ψήφοι. 

ΑΠΟΦΑΣΗ 85ης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Π.Ε. από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσης της στάθηκε απέναντι στην εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής και παράνομης Υπουργικής Απόφασης για το νέο τύπο σχολείου καθώς και της παράνομης εγκυκλίου που υλοποιεί τους απαράδεκτους περιορισμούς φοίτησης στα ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά.

Σήμερα, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ζητούν από τους Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων να δηλώσουν ποια παιδιά πληρούν τις προϋποθέσεις φοίτησης στο ολοήμερο και ποια όχι (αλλά επιθυμούν τη φοίτηση).

Περισσότερα...

vasta.jpg