Σχετικά με τις προσκλήσεις σε ειδική συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα

       Ύστερα από την ενημέρωση ότι σε σχολεία του συλλόγου μας καλούνται οι συνάδελφοι σε ειδική συνεδρίαση με θέμα είτε την αποτίμηση της περσινής σχ. χρονιάς είτε "Ετήσιος Συλλογικός Προγραμματισμός του Έργου της Σχολικής Μονάδας" ο σύλλογος ενημερώνει για τα εξής :

Ο αγώνας ενάντια στην εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση συνεχίζεται.

Ύστερα από τις εξελίξεις και νομικές διευκρινήσεις που λάβαμε ενημερώνουμε για τα παρακάτω :

 1. Η απεργία αποχή είναι ακόμα σε ισχύ. Η επίδοση της απόφασης του Εφετείου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΔΟΘΕΙ - ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ 19/10 το μεσημέρι. Σύμφωνα με το ΠΔ 503/1985: ΚΩΔ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (46387) ορίζεται στο Αρθρο 926.- 1. "Μετά την επίδοση της επιταγής δεν μπορεί με ποινή ακυρότητας να γίνει άλλη πράξη εκτέλεσης πριν περάσουν τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την επίδοση".

       ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ακόμα και αν η επίδοση ολοκληρωθεί σήμερα ή          αύριο.

2.ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΊ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΆΣΕΙ με τα θέματα την αποτίμηση και τον προγραμματισμό. Οποιαδήποτε τέτοια πρόσκληση είναι έξω και πέρα από τη νομιμότητα που ορίζει ρητά η ΥΑ ΦΕΚ 4189/10-09-2021. 

Συγκεκριμένα για την αποτίμηση της προηγούμενης σχ. χρονιάς ορίζει ρητά :

 1. «Άρθρο 11 Διατάξεις για την εφαρμογή του συστήματος Εσωτερικής και Εξωτερικής Αξιολόγησης σχολικών μονάδων κατά το σχολικό έτος 2021-2022. 1. Κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022, οι σχολικές μονάδες προβαίνουν σε γενική εκτίμηση του έργου και των λειτουργιών της σχολικής μονάδας του προηγούμενου έτους (2020-21), και υποβάλλουν συνοπτική Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή του Ι.Ε.Π., πριν τη διαδικασία του Συλλογικού Προγραμματισμού που προβλέπεται στο άρθρο 4 της παρούσας και όχι αργότερα από το τέλος Σεπτεμβρίου 2021.»

  «Άρθρο 4 Διαδικασίες Συλλογικού Προγραμματισμού της σχολικής μονάδας. Στην αρχή του σχολικού έτους και, σε κάθε περίπτωση έως την 10η Οκτωβρίου, συγκαλείται, με ευθύνη του/της Διευθυντή/ντριας, ειδική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για τον ετήσιο Συλλογικό Προγραμματισμό του έργου της σχολικής μονάδας»

  Κατά συνέπεια όπως ρητά αναφέρεται καμία σύγκληση του συλλόγου διδασκόντων στον παρόντα χρόνο (αυτή την εβδομάδα) ΔΕΝ είναι σύμφωνη με την ΥΑ. Στην ΥΑ δεν προβλέπεται καμία παράταση και ΚΑΜΙΑ νέα Υ.Α. τροποποιητική για τις ημερομηνίες ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή, που να δικαιολογεί τη νόμιμη σύγκληση των συλλόγων διδασκόντων με τη συγκεκριμένη θεματολογία.

  Αυτοί που επικαλούνται τη νομιμότητα οφείλουν να τη σεβαστούν και να μην την επικαλούνται κατά το δοκούν. Οφείλουν να σεβαστούν το γεγονός ότι ο κλάδος με τον αγώνα του και τη μαζικότατη συμμετοχή του στην απεργία αποχή ακύρωσε τα νόμιμα χρονικά περιθώρια που ορίζει η ΥΑ και αν δεν μας επιδείξουν νέα ΥΑ που να δίνει οποιαδήποτε παράταση οι συνεδριάσεις δεν είναι σύννομες.

  Ο σύλλογος καλεί του Δντές που έχουν καλέσει σε συνεδρίαση των συλλόγων διδασκόντων να ακυρώσουν τις συνεδριάσεις αυτές.

  Το μόνο που μπορούν να κάνουν αυτοί που θέλουν να προχωρήσουν τη διαδικασία που αντιπαλεύει σύσσωμο το εκπαιδευτικό κίνημα για τη σωτηρία της δημόσιας δωρεάν και καθολικής εκπαίδευσης είναι να εφαρμόσουν το άρθρο της ΥΑ ΦΕΚ 4189/10-09-2021.

  που ορίζει ότι :

  «(β) …..στις ενέργειες αυτές προβαίνει αμελλητί ο/η Διευθυντής/ντρια της σχολικής μονάδας,……»

  Κανένας συνάδελφος /ισσα δεν έχει υποχρέωση να συμμετέχει, να δηλώσει και να συναποφασίσει τον ετήσιο προγραμματισμό και σε ποιες ομάδες θα μπει. Και να ορίσουν μόνοι τους οι Δντές τις ομάδες εργασίας, οι εκπαιδευτικοί με τη συλλογική τους στάση θα ακυρώσουν τη λειτουργία τους και το έργο τους στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και της προσαρμογής του σχολείου στο νέο μοντέλο σχολείου της αγοράς.

  ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

  • Καλούμε αν υπάρχουν αυθαιρεσίες και προσπάθεια παραπληροφόρησης ή τρομοκράτησης των συναδέλφων να ενημερώνεται άμεσα ο σύλλογος για να παρέμβει.
  • Όλοι αύριο στην έκτακτη ΓΣ του συλλόγου Τετάρτη 6μμ στο 1ου ΔΣ Κορίνθου για τις αποφάσεις για τη συνέχιση του αγώνα και το πρόγραμμα δράσης
antistasi.jpg