« Προτάσεις του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κορινθίας για τον εμπλουτισμό των θέσεων του κλάδου στη βάση της ομόφωνης απόφασης του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. με θέμα το σχολείο που βιώνουμε – το σχολείο που οραματιζόμαστε – κριτική και διεκδικήσεις ».

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δ. Σ.  της Δ. Ο. Ε. κλήθηκαν οι Σύλλογοι Εκπ/κών Π. Ε., οι σύλλογοι διδασκόντων και κάθε συνάδελφος να συμμετάσχουν  στη συζήτηση που  έχει ξεκινήσει  η  ΔΟΕ  με θέμα: «Το σχολείο που βιώνουμε - Το σχολείο που οραματιζόμαστε – Κριτική και διεκδικήσεις», (περιεχόμενο του σχολείου, αναλυτικά προγράμματα, βιβλία, δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, εργασιακά εκπαιδευτικών, διορισμοί, συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό κλπ. – επισυνάπτεται η σχετική απόφαση του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. – Αρ. Πρ. 314/21 – 12 – 2015).

Στη βάση αυτή το Δ. Σ. του Συλλόγου μας ξεκίνησε ενημερώσεις με τους συναδέλφους στις σχολικές μονάδες και θα προσπαθήσει να συναντηθεί με όσο δυνατόν περισσότερους μπορεί.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου, ενόψει της υποβολής των προτάσεών του αναφορικά με τα παραπάνω θέματα προς το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε στην ημερίδα που θα γίνει στο Ναύπλιο-θα ενημερώσουμε με νεώτερη ανακοίνωση-, καλεί τους συλλόγους διδασκόντων και κάθε συνάδελφο που επιθυμεί, να καταθέσει την άποψή του στο mail του συλλόγου (daskkorneo@gmail.com).

Κάθε πρόταση που θα στέλνεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του συλλόγου θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του συλλόγου και θα αποστέλλεται στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των σχολείων και των συναδέλφων.

Οι  συνάδελφοι μπορούν  να  στέλνουν  τις  παρατηρήσεις τους, τις απόψεις  τους και την κριτική τους οι οποίες κι αυτές  θα  δημοσιεύονται.

Ελπίζουμε στη  συμμετοχή  όσο το δυνατόν περισσοτέρων  συναδέλφων.