Επιστολή των αιρετών του ΑΠΥΣΠΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 4ο

Για τη συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Πελοποννήσου 3/6/2013

 

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης
    
1.    Εξέταση αίτησης εκπαιδευτικού Π.Ε. 60 για απόδοση 2ης ειδικότητας. Απορρίφθηκε ομόφωνα.  Η ενδιαφερόμενη  εκπαιδευτικός Π.Ε. 60 Νηπιαγωγών  ζητούσε να της αποδοθεί 2η ειδικότητα Φιλολόγων. Η ειδικότητα  Φιλολόγων δεν  αφορά την Α/θμια Εκπ/ση και ως εκ τούτου απορρίφθηκε η αίτησή της.

 2.    Εξέταση αίτησης εκπ/κού Π.Ε. 70 για αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου. Αναγνωρίστηκε η συνάφεια του μεταπτυχιακού τίτλου ομόφωνα.

 

 
Το 2ο θέμα   είχε  συζητηθεί  2  φορές στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας  (29-1-2013  η αίτηση   και  24-5-2013  η
ένσταση) και   είχε απορριφθεί κατά πλειοψηφία 3-2. Είχαν μειοψηφήσει οι 2 αιρετοί.   
     Το ΠΥΣΠΕ  Λακωνίας όμως ήταν   αναρμόδιο να   αποφασίσει  σχετικά, αφού  ο  ενδιαφερόμενος εκπ/κός ήταν  αναπληρωματικό  μέλος  του ΠΥΣΠΕ Επιλογής Δντών Ν. Λακωνίας.  Παρόλ’  αυτά ο Δντής Π.Ε. Λακωνίας  το είχε εισάγει ως θέμα, μη γνωρίζοντας προφανώς τις αρμοδιότητες του ΠΥΣΠΕ. 

 
    Ο  ενδιαφερόμενος  εκπαιδευτικός  έχει υποστεί βέβαια οικονομική  ζημιά, αφού  η  πρώτη αίτησή του υποβλήθηκε στις 27-1-2013 και η αναγνώριση τελικά έγινε από το ΑΠΥΣΠΕ στις3-6-2013.
    Η υπηρεσία θεωρώ ότι πρέπει να αποκαταστήσει την οικονομική ζημιά που έχει υποστεί ο εκπ/κός. 

 

     Τις τελευταίες ημέρες δίνουν και παίρνουν τα υπηρεσιακά σημειώματα και οι προφορικές εντολές για κατανομή τμημάτων, χωρισμό τάξεων, λειτουργία ολοήμερων τμημάτων, εγγραφές μαθητών σε Δημοτικά Σχολεία και νηπίων, προνηπίων σε Νηπιαγωγεία κ.λ.π.   
Τα Σχολεία, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία,  λειτουργούν με βάση την κείμενη νομοθεσία και απαντούν στις ανάγκες των μαθητών, της κοινωνίας και δεν υπηρετούν τους  στόχους  των μνημονίων, της διαρκούς λιτότητας, της σταδιακής συρρίκνωσης του Δημόσιου Σχολείου.                       
                                         Καλό Καλοκαίρι

 

Νταλιάνη   Πέτρου   (6978481410)     Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Λακωνία)
Γκρίντζια Καίτης  (6977625684)         Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   (Κορινθία)
 
                                                                                                                                   

                                                                                                                                        Ιούνιος 2013-06-19

vasta.jpg