Επιστολή των αιρετών του ΑΠΥΣΠΕ

Το υπουργείο προωθεί κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων      

 

    Το Υπουργείο Παιδείας  με το έγγραφο (44506/Δ4/02-04-2013) που απέστειλε στους περιφερειακούς Δντές προετοιμάζεται να καταργήσει χιλιάδες οργανικές θέσεις.  Συγκεκριμένα το έγγραφο αναφέρει ότι «…μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό …» Για όποιον διατηρεί αμφιβολίες το έγγραφο του Υπουργείου καθορίζει και τις επόμενες ενέργειές του με τη φράση:   « … εν όψει της έκδοσης Υπουργικών Αποφάσεων  σχολικών μεταβολών Α/θμιας Εκπ/σης».

 


Η μείωση οργανικών θέσεων, οι συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις ανά  την επικράτεια, δεν αφήνουν περιθώριο για ψευδαισθήσεις σχετικά με την πρόθεσή τους.


Η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας έρχεται να υλοποιήσει τις πολιτικές του μνημονίου και συγκεκριμένα την κατεύθυνση: « περικοπές στο  εκπαιδευτικό  προσωπικό μέσω της αύξησης του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών». Επομένως το κούρεμα της οργανικότητας, οι συμπτύξεις-συγχωνεύσεις, η αύξηση του ωραρίου, είναι εργαλεία εφαρμογής του στόχου.
Η κυβέρνηση εδώ και καιρό τοποθετεί μία-μία τις ψηφίδες διάλυσης του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών:
•    Υποχρηματοδότηση σχολικών μονάδων
•    Καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων
•    Μηδενικούς διορισμούς
•    Απολύσεις αναπληρωτών από την επόμενη σχολική χρονιά
•    Αύξηση διδακτικού ωραρίου
•    Αξιολόγηση ως εργαλείο μισθολογικής-βαθμολογικής καθήλωσης και απολύσεων
•    Κατάργηση οργανικών θέσεωνΟ λογιστικός  τρόπος  με   τον  οποίο  υπολογίζουν  την   οργανικότητα  των   σχολείων,
μαρτυρά τις προθέσεις τους. Αντί να απολογηθούν για τις εκατοντάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών στην Πελοπόννησο και τις χιλιάδες   σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας,  μιλούν και για περίσσευμα εκπαιδευτικών. 

 
        Το Υπουργείο Παιδείας κάνοντας τροϊκανές αλχημείες αλλάζει και την οργανικότητα των σχολικών μονάδων διαιρώντας τον αριθμό των μαθητών του σχολείου με το 25.         Αυτό είναι το νέο σχολείο! Φτηνό, ευέλικτο, υποχρηματοδοτούμενο, πειθαρχημένο, σχολείο   των φρούτων, των χορηγών, της αγοράς τον καιρό της καπιταλιστικής κρίσης. Υποτάσσουν τα μορφωτικά δικαιώματα του λαού στις εντολές, τους στόχους των δανειστών, των τραπεζών, του κεφαλαίου.
Διαλύουν την εκπαίδευση, καταργούν την υγεία, την ασφάλιση, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, τροφοδοτούν με τεράστια ποσά τις τράπεζες. 


Το επόμενο χρονικό διάστημα η προπαγάνδα της κυβέρνησης δια των ΜΜΕ θα ενταθεί. Θα περιλαμβάνει «επίορκους», «κηφήνες» εκπ/κούς για να αφομοιωθούν από   την κοινωνία οι επικείμενες απολύσεις.  
Το εκπαιδευτικό κίνημα μαζί με λαό  οφείλει να οργανώσει την αντεπίθεση απέναντι στις πολιτικές     που διαλύουν το δημόσιο σχολείο, καταργούν την υγεία, αυξάνουν την ανεργία,  επιβάλουν τον εργασιακό μεσαίωνα.  
        
Νταλιάνης   Πέτρος   (6978481410)     Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Λακωνία)
Γκρίντζια Καίτη  (6977625684)         Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   (Κορινθία)
                                                    

antistasi.jpg