Επιστολή των αιρετών του ΑΠΥΣΠΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
αναλαμβάνουμε για πρώτη φορά τη θητεία του αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Πελοποννήσου από τη μεριά της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης- Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε. μετά  τις εκλογές της  5ης Νοέμβρη για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
 Eπαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα καθενός και καθεμιάς συναδέλφου χωρίς διακρίσεις, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον εκπαιδευτικό, τη δημόσια εκπαίδευση και ευρύτερα την κοινωνία.Θεωρούμε το αποτέλεσμα αυτό (τη   στήριξη της  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ) ένα μήνυμα ανατροπής, αγωνιστικής κατεύθυνσης και έκφρασης της συσσωρεμένης οργής και της αγανάκτησης της βάσης των εκπαιδευτικών απέναντι στην κοινωνική λεηλασία και βαρβαρότητα, απέναντι στη νέα επίθεση από τη συγκυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. ενάντια στους εκπαιδευτικούς δημόσια εκπαίδευση,  τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Αυτό μας γεμίζει ευθύνη για να καταφέρουμε να το εκφράσουμε  και στο ΑΠΥΣΠΕ.
Η συμμετοχή των αιρετών της Α.Ρ.Π. στο ΑΠΥΣΠΕ Πελοποννήσου  ξεκινάει στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων, όπου βρισκόμαστε μπροστά στην προσπάθεια   να στηθεί το αυταρχικό, «νέο» σχολείο. Να στηριχθεί η αξιολόγηση, οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις των εκπαιδευτικών, να παραβιαστούν εργασιακά δικαιώματα, να προχωρήσουν οι συμπτύξεις – συγχωνεύσεις τμημάτων για τις «ανάγκες» της υπηρεσίας, η κατάργηση οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών, να αυξηθεί το εργασιακό και διδακτικό ωράριο.

Ήδη διαμορφώνεται μια εκρηκτική  κατάσταση με τα κενά που δεν έχουν καλυφθεί και τα κενά που δημιουργούνται από έκτακτα προβλήματα (ασθένειες, εγκυμοσύνες κλπ) καθώς μέχρι στιγμής το Υπουργείο ΔΕΝ στέλνει εκπαιδευτικούς. Τονίζουμε για άλλη μια φορά, πως κανένας εκπαιδευτικός δεν πρέπει να καλύπτει τα κενά αυτά με υπερωρίες είτε με εργασία στα κενά του και να μην αποδεχόμαστε σε καμιά περίπτωση συγχώνευση τμημάτων. Σε περίπτωση που του ασκείται πίεση από οποιονδήποτε, να αρνείται και να ενημερώνει άμεσα εμάς, το σύλλογό του, τη ΔΟΕ. Επίσης   να μην αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη λειτουργία τάξεων χωρίς δάσκαλο τάξης και ολοήμερων χωρίς υπεύθυνο.  Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ , και ο αιρετός που εκλέξαμε δώσαμε και θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε τη μάχη για να ανατρέψουμε την αντιεκπαιδευτική πολιτική και όχι για να τη συνδιαχειριστούμε με αδιαφανή μέσα  και αδιαφανή-στεγανοποιημένα όργανα.
Οι αγώνες δίνονται στο σύλλογο διδασκόντων, στη Γενική Συνέλευση, στη διαδήλωση και τα εργασιακά δικαιώματα διασφαλίζονται μέσα από τη συλλογική δράση και διεκδίκηση.

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά στη συλλογική δράση, γιατί μόνο έτσι θα μπορεί να γίνει απειλητική και ανατρεπτική η παρέμβαση μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και όλοι μαζί να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια, στην εφαρμογή του 3ου Μνημονίου, με τα οποία θα βρεθούμε αντιμέτωποι το επόμενο διάστημα.

Δεν θα λειτουργήσουμε ως κομμάτι της διοίκησης, αλλά ως εκπρόσωποι του συλλογικού - μαχητικού – ανεξάρτητου συνδικαλιστικού κινήματος, που θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και την εργασιακή αξιοπρέπεια όλων μας και του κάθε συναδέλφου, ξεχωριστά, ανεξάρτητα από την παραταξιακή του/της τοποθέτηση.

Η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση  θα τηρήσει την απόφασή της να είναι η παρέμβαση του αιρετού μας αποτέλεσμα μιας όσο περισσότερο γίνεται συλλογικής λειτουργίας και να ακολουθήσουμε την εναλλαγή στα πρόσωπα, με εκπροσώπηση από διαφορετικές περιοχές της Πελοποννήσου.

Σε μια προσπάθεια να λειτουργήσουμε πιο συλλογικά και πιο άμεσα σε όλες τις περιοχές θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους συλλόγους και με τις κινήσεις – εκπαιδευτικές συλλογικότητες μέσα από τις οποίες εκλεγήκαμε στην Πελοπόννησο   καθώς και με τα σχολεία και τους συναδέλφους.

Όπως εξαρχής έχουμε δηλώσει, θα υπάρχει από την πλευρά μας πλήρης διαφάνεια και ενημέρωση. Επιδιώκουμε τη στενή συνεργασία και επιθυμούμε τις θέσεις των συλλόγων διδασκόντων και του κάθε συνάδελφου για όλα τα θέματα,   να μας τις γνωστοποιείτε είτε μέσω των συλλόγων σας είτε απευθείας με όποιο τρόπο νομίζετε.

Καλούμε όλους/όλες τους / τις συναδέλφους να απευθύνονται άμεσα και να ενημερώνουν για όποια προβλήματα ανακύπτουν στις σχολικές μονάδες και τους ίδιους.
Η ενημέρωση θα είναι συνεχής, πιστεύουμε  και αμφίδρομη  και θα αφορά συνεδριάσεις του ΑΠΥΣΠΕ Πελοποννήσου καθώς και σημαντικά εκπαιδευτικά ζητήματα.

Νταλιάνης Πέτρος και Γκρίντζια Καίτη
εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης.