Α.ΔΗ.ΣΥ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ : Όροι χρήσης ιστοσελίδας Συλλόγου

 

     Συνάδελφοι, σε μια εποχή που τα προβλήματα της εκπαίδευσης είναι πολλά και άλυτα εμείς δυστυχώς γίναμε μάρτυρες αντιπαραθέσεων στα όρια της κόντρας σχετικά με τη λειτουργία της ιστοσελίδας  του Συλλόγου μας.

Προς αποφυγή νέων προστριβών και ανταλλαγής επιστολών εκατέρωθεν θα θέλαμε να προτείνουμε  τους παρακάτω όρους χρήσης που θα πρέπει να αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου για ενημέρωση των συναδέλφων:

 

1. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να ανοίξει ένα παράθυρο επικοινωνίας μεταξύ  συναδέλφων, να ενημερώνει αντικειμενικά για τις δράσεις του συλλόγου , να παρουσιάζει δράσεις σχολείων καθώς και τα νέα επιστημονικά δεδομένα στην παιδαγωγική.
2. Ο «ελεύθερος λόγος» θα είναι το ζητούμενο στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας. 

3.  Το ΔΣ του συλλόγου μπορεί ανά πάσα στιγμή να θέσει εκτός λειτουργίας την ιστοσελίδα όταν διαπιστώσει κακή λειτουργία της , πλειοψηφικά ή με ομόφωνη απόφαση.                                                                                       4. Δεν θα φιλοξενούνται άρθρα που θα θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θα είναι ρατσιστικού περιεχομένου και θα προτρέπουν σε πράξεις βίας.
5. Τα άρθρα και οι απόψεις που θα φιλοξενούνται στον ιστοχώρο θα είναι ενυπόγραφα και θα απηχούν τις απόψεις του συγγραφέα ή παράταξης.  

6. Κάθε παράταξη ή μέλος του συλλόγου θα έχει το δικαίωμα πρόσβασης στον ιστοχώρο και έκφραση άποψης .

7. Απόψεις του Δ.Σ θα αναρτώνται εφόσον συζητηθεί το θέμα στο ΔΣ και ληφθεί απόφαση.                                                                                                                                                

8. Υπεύθυνος της ιστοσελίδας θα είναι μέλος του ΔΣ που θα ορίζεται από αυτό  και θα ανακοινώνεται σε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας. Σε περίπτωση που κανένα μέλος του Δ.Σ δεν επιθυμεί να αναλάβει τότε γίνεται έκκληση προς όλα τα μέλη του Συλλόγου να δηλώσουν επιθυμία.                                           

9. Χορηγίες για τη λειτουργία της ιστοσελίδας θα γίνονται δεκτές από θεσμικά όργανα του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα.                                                                                        

10. Διαφημίσεις δεν επιτρέπονται με εξαίρεση τους χορηγούς.
11. Οι κωδικοί χρήσης και ασφάλεια της ιστοσελίδας θα είναι γνωστοί σε περιορισμένο αριθμό χρηστών (3 ) ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα παραποίησης ή εισβολέων (χακερ).                                                                                                                         

12. Όλο το υλικό της ιστοσελίδας θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα από όλους χωρίς περιορισμούς πνευματικών δικαιωμάτων αρκεί από τη χρήση του να μη προκύπτει οικονομικό όφελος.
13. Τα κείμενα καθώς και η ανανέωση της ιστοσελίδας θα γίνεται με εθελοντική     εργασία συναδέλφων που θα καθοδηγούνται από τους διαχειριστές οι οποίοι θα ορίζονται από το ΔΣ του συλλόγου.

vasta.jpg