Α.ΔΗ.ΣΥ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ : Απλήρωτοι εκπαιδευτικοί

 

 

 Με αφορμή τις  έντονες διαμαρτυρίες των συναδέλφων μας αναπληρωτών που  μισθοδοτούνται  από ΕΣΠΑ και ΠΔΕ  και δεν έχουν πληρωθεί ακόμη  σημειώνουμε ότι είναι απαράδεκτο στη δυσκολότερη οικονομική συγκυρία, την οποία οι νέοι συνάδελφοι μας βιώνουν με το χειρότερο τρόπο, μακριά από τις οικογένειές τους να μένουν απλήρωτοι και να βρίσκονται μπροστά σε οικονομικό αδιέξοδο αφού δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο τους, τη μετακίνηση τους προς τις σχολικές τους μονάδες κτλ. Δε φτάνουν οι μειώσεις μισθών, η ανασφάλεια, οι μετακινήσεις τους από πόλη σε πόλη κάθε χρόνο, το γεγονός ότι προσλαμβάνονται στη μέση της χρονιάς πολλές φορές – ΤΩΡΑ καθυστερούν να πληρωθούν γιατί οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν φρόντισαν να πραγματοποιηθούν έγκαιρα οι αλλαγές προσώπων που διαχειρίζονται και υπογράφουν τα προγράμματα.                                                                         

Πως νομίζει το Υπουργείο Παιδείας ότι θα τα βγάλουν πέρα οι συνάδελφοι μας ;                                                       Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ εκτός από τους περιορισμούς στις τοποθετήσεις, την ένταση της ελαστικοποίησης και απαξίωση της εργασίας, το χτύπημα της μόνιμης δουλειάς, δημιουργούν προβλήματα ακόμα και στην κανονική καταβολή του μισθού των εργαζόμενων!!!

Σημειώνουμε επίσης τη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου μας, που ως εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου, μάς ενημερώνει ότι η καταβολή θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

 

Απαιτούμε:

  • Να πληρωθούν άμεσα οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν  μέσω ΕΣΠΑ και ΠΔΕ  στην εκπαίδευση.  
  • Να καταβάλλεται κάθε μήνα ο μισθός χωρίς καθυστερήσεις σε σταθερή ημερομηνία όπως και στους άλλους εκπαιδευτικούς.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Προσλήψεις από την αρχή της χρονιάς και μάλιστα από τον κρατικό προϋπολογισμό  για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλους. 
antistasi.jpg