Διεκόπη η επιτροπή Εθνικού διαλόγου για την Παιδεία ύστερα από διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και φοιτητών

 

Διεκόπη η πρώτη συζήτηση της επιτροπής Εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία ύστερα από διαμαρτυρία φοιτητών και εκπαιδευτικών με συνθήματα και πανό στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ (Βασ. Σοφίας 127).

«Θέλουμε δουλειά, θέλουμε ζωή» φώναζαν δεκάδες εκπαιδευτικοί και φοιτητές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί μέσα και έξω από το αμφιθέατρο. 

«Αφού ψηφίσατε και το τρίτο μνημόνιο, θέλετε και διάλογο» έγραφε το τεράστιο πανό που έχουν απλώσει μπροστά στο πάνελ που έχει στηθεί στον χώρο.

«Εμπρός, λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» φωνάζουν οι εκπαιδευτικοί που ζητούν μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Στην  εναρκτήρια  συζήτηση στην οποία θα παρευρίσκονταν και ο  Υπουργος Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  Νίκος Φίλης, ομιλητές  θα ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου κ. Λιάκος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Γαβρόγλου, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας κ. Θεοτοκάς και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Κουζέλης. 

Κατά την διαμαρτυρία εκπαιδευτικοί και φοιτητές πήραν τον λόγο ενώ υπήρξαν έντονοι διαπληκτισμοί με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας αλλά και μέλη της επιτροπής του Εθνικού διαλόγου.

Ο Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης μέχρι τις 8 το απόγευμα δεν είχε έρθει. Προσήρθε η αναπληρωτρια Υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου στην αίθουσα και ύστερα από διαμαρτυρία εκπαιδευτικών αποχώρησε.

διακοπή της εθνικής επιτροπής διαλόγου διακοπή της επιτροπής εθνικού διαλόγου 2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Μ.Α.Σ.

Για την παράσταση διαμαρτυρίας στην πρώτη δημόσια συζήτηση για τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία.

Σήμερα Τρίτη 12/01/2016, πραγματοποιήσαμε συμβολική διαμαρτυρία στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ στην πρώτη δημόσια συζήτηση για τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία.
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές αποχωρώντας από το χώρο κάναμε σαφές ότι:

Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η πραγματικότητα δεν κρύβεται. Δεν πάει πολύς καιρός που ψήφισε το 3ο μνημόνιο στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται αντιεκπαιδευτικά μέτρα από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ενώ μείωσε ξανά τον προϋπολογισμό για τις σχολές μας και προχώρησε σε 2η αρπαγή των αποθεματικών των σχολών μας. 

Αυτοί που σήμερα, στήνουν τον εθνικό διάλογο αποδεικνύεται ότι συνεχίζουν την πολιτική της Ε.Ε., με σκοπό την μετατροπή της μόρφωσης μας σε πανάκριβο εμπόρευμα, για λίγους και εκλεκτούς.
Η επίθεση στις σπουδές και στο μέλλον μας δεν καμουφλάρεται με στημένους διαλόγους. Οργανώνουμε την αντεπίθεση σε κάθε σχολή, τμήμα, έτος για τη μόρφωση και τη ζωή που μας αξίζει. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μαζί με όλο το λαό.

(από το alfavita.gr)

 

vasta.jpg