Ανοικτή επιστολή αναπληρώτριας προς την εκπαιδευτική ηγεσία

 

Προς Κ. Παπαγεωργάκη
Δ/ντη Πρωτοβάθμιας Κορινθίας

Κοιν. Κ. Π. Μισθό
Δ/ντη Περιφέρειας Α/θμιας Εκπαίδευσης

Ονομάζομαι Σταυρούλα Μητσάκου και είμαι αναπληρώτρια ΠΕ08, σήμερα με ενημερώσατε τηλεφωνικώς πως με τοποθετήσατε στην Νεμέα και αυτό χωρίς να μου δώσετε το δικαίωμα να επιλέξω από τα κενά που υπήρχαν και ήταν 4.

Αν και σας ενημέρωσα τηλεφωνικώς, πως δεν μπορώ για οικογενειακούς λόγους να αφήσω την οικία μου στην Αθήνα και έρχομαι καθημερινώς με προαστιακό στην Κόρινθο, όπως και πέρυσι που ήμουν τοποθετημένη Κόρινθο - Λουτράκι και τίμησα μάλιστα την Α/θμια με επαίνους και βραβεία όπως πολύ καλά γνωρίζετε.

Αν και επίσης σας ενημέρωσα πως δρομολόγια έχει από Κόρινθο προς Νεμέα  7πμ και 10.30πμ (η διαδρομή είναι μια ώρα και να συνυπολογίσετε πως θέλω και μισή ώρα από τον προαστιακό έως τα ΚΤΕΛ) έτσι ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα να ανταποκριθώ στο ωρολόγιο πρόγραμμα διότι δεν βγαίνει. Δρομολόγια επίσης επιστροφής από Νεμέα προς Κόρινθο δεν έχει παρά στις 16.30 μμ!

Καταλαβαίνετε σαν εκπαιδευτικός που είμαι ξεκινώ με τις καλύτερες προθέσεις και με όλη μου την ενέργεια να δώσω τον εαυτό μου στους μαθητές μου…. όλο αυτό που περιγράφω μάλλον, είναι ανέφικτο για σωστή διδασκαλία.
Διδάσκω 5 έτη αναπληρώτρια, είμαι 55 ετών και δίνω τον καλύτερο μου εαυτό τόσα χρόνια στον Έβρο, Λακωνία και Κορινθία και δεν καταλαβαίνω φέτος γιατί δεν είχα το δικαίωμα επιλογής όταν υπήρχε η δυνατότητα 4 κενών.

Οδηγούμαι με αυτόν το τρόπο σε απόλυση.

Θα σας παρακαλούσα να επανεξετάσετε το αίτημα μου, ευελπιστώντας, και ελπίζοντας πως ο ανθρώπινος παράγοντας θα υπερκεράσει τον αυστηρό και απρόσωπο (διοικητικό) παράγοντα, θέτοντας ως προτεραιότητα την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων μου (οικογενειακοί* προσωπικοί, οικονομικοί λόγοι) την στιγμή που υπάρχουν κενά θέσεων.

*(μονογονεϊκή οικογένεια, 2 παιδιά, ο γιος μου άνεργος)

Σας ευχαριστώ

Σταυρούλα Μητσάκου


Κοιν. Σύλλογος εκπαιδευτικών Κορίνθου
Κοιν. Σύλλογος εκπαιδευτικών Σικυώνας -Ξυλόκαστρου

antistasi.jpg