Αντώνης Λιάκος: "Να αναπτυχθεί σχέδιο συνεχούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, ακόμη και στα κενά του ωραρίου τους στο σχολείο"

 

Μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας 102,8», ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου κ. Αντώνης Λιάκος, τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, ότι "θα πρέπει να γίνονται μαθήματα και στους γονείς, ώστε να μπορούν να συνεχίζουν στο σπίτι το έργο του σχολείου, όπως και να αναπτυχθεί σχέδιο συνεχούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, ακόμη και στα κενά του ωραρίου τους στο σχολείο".


Μάλιστα.

Οι γονείς να κάνουν μαθήματα για να μπορούν να συνεχίζουν στο σπίτι το έργο του σχολείου. Προφανώς θα έχει στο μυαλό του άνεργους γονείς με όρεξη που θα τρέχουν να κάνουν μαθήματα για να ...μπορούν να συνεχίζουν στο σπίτι το έργο του σχολείου.

Γιατί οι άλλοι, οι εργαζόμενοι "χτυπάνε" δεκάωρα για ένα κομμάτι ψωμί, αν το έχει ακούσει...

Αλλά και αυτό για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ...στα κενά τους! Προφανώς δεν τον έχει πληροφορήσει κανείς για το τι σημαίνει κενό για τους εκπαιδευτικούς: Δεν έχει ακούσει για τους εκπαιδευτικούς που τρέχουν στα κενά τους στο δεύτερο, τρίτο ή τέταρτο σχολείο που συμπληρώνουν ωράριο. Δεν έχει ακούσει για τον όγκο των εξωδιδακτικών ασχολιών, για τις απουσίες, τα πρωτόκολλα, τo myschool, τις ατελείωτες δουλειές...

Δεν έχει ακούσει για τον εκπαιδευτικό που είναι φύλακας, θυρωρός, εφημερεύων, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, ψυχολόγος...

Δεν έχει ακούσει ότι ο εκπαιδευτικός έχει ανάγκη το κενό είτε για να προετοιμάσει την επόμενη ώρα, είτε για να δεχθεί γονείς, είτε για να ξεκουραστεί, να πάρει μια ανάσα...

Μαύρα μεσάνυχτα ο κ. Πρόεδρος του διαλόγου της παιδείας.

Ή πετάει άδεια για να πιάσει γεμάτα...

Γιατί δεν κάνει ένα κόπο να επισκεφτεί κάποια σχολεία να πει τις φαεινές ιδέες του και στους εκπαιδευτικούς...

Να πάρει και μια γνώμη...

Διάλογος με μονολόγους από τα ραδιόφωνα ή με επιλεγμένο κοινό δεν είναι διάλογος...

Χρήστος Κάτσικας (alfavita.gr) 

vasta.jpg