ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!!!


Το  Δ.Σ. του Συλλόγου μας στη ανοικτή συνεδρίασή του, μετά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 2/4/2014 και αφού είχε καταθέσει στο σώμα το παρακάτω ψήφισμα το οποίο ψηφίστηκε ομοφώνα από το σύνολο της συνέλευσης (140 άτομα από τις μεγαλύτερες συνελεύσεις των τελευταίων χρόνων ) ομόφωνα ψήφισε και αυτό.

 

Η τελευταία εγκύκλιος του Υπουργού Παιδείας εκτός του ότι αγνοεί επιδεικτικά τη μαζική αγωνιστική απάντηση του κλάδου στην προτεινόμενη αυτοαξιολόγηση, επιχειρεί να υποχρεώσει τους διευθυντές και τις διευθύντριες να συστήσουν με ατομική τους απόφαση ομάδες εργασίας ενάντια στη εκφρασμένη βούληση του 93.5% των εκπαιδευτικών. Επιχειρεί να τους ξεκόψει οριστικά, με τρόπο βίαιο και αυταρχικό, από το σώμα στο οποίο φυσικά ανήκουν.

 

Τον ίδιο ρόλο επιχειρεί το ΠΔ της αξιολόγησης να αποδώσει και τους σχολικούς συμβούλους. Είναι προφανές ότι αυτό το ΠΔ αποτελεί τομή που θα οδηγήσει στη μετάλλαξη του ρόλου των σχολικών συμβούλων. Επιχειρεί να αφαιρέσει από το ρόλο τους οποιαδήποτε συμβουλευτική ιδιότητα και να τους καταστήσει «επιθεωρητές» από τα παλιά που θα εμφανίζονται στις σχολικές τάξεις αμίλητοι και θα καταγράφουν τους «άριστους», τους «πολύ καλούς» αλλά και τους «ανεπαρκείς».

Για μας τους εκπαιδευτικούς, από όποια θέση και αν υπηρετούμε, είναι βαθιά πεποίθησή μας ότι ο αγώνας για την προάσπιση τόσο του δημόσιου σχολείου όσο και της επαγγελματικής μας ύπαρξης μέσα σε αυτό, είναι αγώνας ΚΟΙΝΟΣ.

 

Καλούμε τους σχολικούς συμβούλους να σταθούν στο ύψος της θέσης που κατέχουν, να υπερασπιστούν το δημόσιο σχολείο, θεσμό που υπηρετούν, να εμποδίσουν την αναβίωση του επιθεωρητισμού και να ΜΗ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 4-6 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ. Ήρθε η ώρα να πάρουν και έμπρακτα θέση απέναντι στην αξιολόγηση των απολύσεων και να διαχωρίσουν τη θέση τους από την ηγεσία του υπουργείου.

Τα σεμινάρια αυτά θα μείνουν στην ιστορία της εκπαίδευσης ως σεμινάρια της ντροπής καθώς οι εκπαιδευτικοί είναι έξω από το σιδερόφραχτο Υπουργείο και αντιμετωπίζουν τη βία των αστυνομικών δυνάμεων ενόσω οι σύμβουλοι καλούνται να μπουν με την συνοδεία δυνάμεων ασφαλείας στο χώρο.

 

Οι σχολικοί σύμβουλοι είναι πρωτίστως δάσκαλοι και με αυτή τους την ιδιότητα τους καλούμε να μείνουν στο πλευρό των συναδέλφων τους, των μαχόμενων εκπαιδευτικών της τάξης.

Όλοι μαζί από όποια θέση και αν υπηρετούμε ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να αγωνιστούμε για την:

 

 • προάσπιση της ύπαρξης του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ για όλα τα παιδιά
 • υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της παιδείας
 • υπεράσπιση του δικαιώματος σε αξιοπρεπή εργασία για όλους
 • παιδαγωγική ελευθερία
 • ουσιαστική αναβάθμιση του σχολείου και του εκπαιδευτικού
 • προάσπιση της αξιοπρέπειας του εκπαιδευτικού
 • διατήρηση και ενίσχυση των σχέσεων σεβασμού, αλληλεγγύης και υποστήριξης ανάμεσα σε όλους τους συντελεστές του σχολείου
 • πάταξη της βαρβαρότητας και του κανιβαλισμού που θα επιβάλλει η αξιολόγηση
 • περισσότερη δημοκρατία μέσα στα σχολεία ως απάντηση στον εντεινόμενο αυταρχισμό
 • καταπολέμηση της ποινικοποίησης της ζωής μας μέσα στα σχολεία
 • καταπολέμηση του ανταγωνισμού και της ανθρωποφαγίας

Όσα πρέπει να πετύχουμε για ένα καλύτερο σχολείο είναι ακριβώς αυτά που δεν προσπαθεί να πετύχει η αξιολόγηση αλλά αυτά που προσπαθεί να ακυρώσει.

 
   
antistasi.jpg