10ο Ενημερωτικό για το ΑΠΥΣΠΕ

Του αιρετού   Νταλιάνη   Πέτρου

(6978481410)     Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και

αναπληρ.   αιρετού       Γκρίντζια Καίτης (6977625684)     akritzia@yahoo.gr

εκλεγμένων με την Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε. - Συνεργαζόμενες Κινήσεις Εκπ/κών

στο ΑΠΥΣΠΕ Πελοποννήσου

10ο Ενημερωτικό δελτίο

Για τη συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Πελοποννήσου 21-2-2014

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

1. Εξέταση αίτησης εκπ/κού Π.Ε. 60 για διακοπή άδειας άνευ αποδοχών.

Ομόφωνα έγινε δεκτή η αίτηση διακοπής.

1. Εξέταση αιτήσεων 2 εκπκών Π.Ε. 11 για χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών.

Ομόφωνα δεν χορηγήθηκαν, επειδή στην αίτηση τους οι εκπκοί ζητούσαν άδεια άνευ αποδοχών μέχρι 20-6-2014 και όχι μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους όπως προβλέπεται από το Ν. 1566/85.

Κινητοποίηση εκπκών Π. Ε. στην Τρίπολη.

Την Παρασκευή 21-2-2014 έξι (6) Σύλλογοι Εκπ/κών Π.Ε. Πελοποννήσου (Μολάων, Σπάρτης, Αργολίδας, Κορινθίας, Σικυώνας-Ξυλοκάστρου, Μεσσηνίας) οργάνωσαν κινητοποίηση στην Τρίπολη, στην έδρα της Περιφερειακής Δνσης, σχετικά με τις πράξεις εκφοβισμού, τις μεθοδεύσεις και τις αυθαίρετες καταληκτικές ημερομηνίες από στελέχη Εκπσης για τη συγκρότηση ομάδων εργασίας στο πλαίσιο της διαδικασίας της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

Οι πρόεδροι των Συλλόγων μαζί με εφτά (7) μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ συναντήθηκαν με τον Περιφερειακό Δντή Εκπ/σης κ. Μισθό Πέτρο και με τον Σύμβουλο Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Καθοδήγησης κ. Σίδερη Δημήτριο και συζητήθηκαν δύο σημαντικά θέματα. Αυτοαξιολόγηση και πειθαρχικά.

Όλο αυτό το διάστημα ακούγαμε τους διάφορους καλοθελητές, οι οποίοι διέρρεαν ότι δεν έχουμε δικαίωμα αυτό, δεν έχουμε δικαίωμα το άλλο, προκειμένου να σπείρουν φόβο και πανικό στους εκπκούς. Ορισμένοι Σχολικοί Σύμβουλοι και Δντές Σχολείων προχωρούσαν περισσότερο και μιλούσαν ανοιχτά για υποχρεωτικότητα στις ομάδες εργασίας, για παράβαση καθήκοντος, για επιπτώσεις, για… για… για…

Και ο Περιφερειακός Δντής και ο Σύμβουλος Παιδ. Καθοδήγησης αρνήθηκαν ότι έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στις πιέσεις και απειλές και ότι εάν υπήρξαν πιέσεις, αυτές έγιναν κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και των δικών τους οδηγιών. Εάν στο μέλλον παρατηρηθούν παρόμοια φαινόμενα έχουμε όλοι την υποχρέωση να ενημερώσουμε το Σύλλογό μας.

Στέλνω και την ανακοίνωση των έξι Συλλόγων

Νταλιάνης Πέτρος

Γκρίντζια Καίτη

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.-

Συνεργαζόμενες Κινήσεις Εκπ/κών Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΣIΚYΩΝΑΣ- ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ     "ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ''(ΜΟΛΑΩΝ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΟΣ

«Ο ΠΛΗΘΩΝ»

Aνακοίνωση

Χαιρετίζουμε την μεγάλη κινητοποίηση των έξι Συλλόγων της περιφέρειας Πελοποννήσου στην Έδρα της Περιφέρειας, σχετικά με τις πράξεις εκφοβισμού, τις συνεχείς μεθοδεύσεις και τις αυθαίρετες καταληκτικές ημερομηνίες για τη συγκρότηση ομάδων εργασίας από στελέχη της εκπαίδευσης στο πλαίσιο της διαδικασίας της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

Συνάδελφοι, στη συνάντηση που είχαμε τόσο οι Σύλλογοι όσο και τα 7 μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ με τον Περιφερειακό Δ/ντη εκπ/σης Κ. Μισθό και τον Σύμβουλο Παιδαγωγικής Καθοδήγησης κ Σίδερη συζητήθηκαν δύο θέματα. Αυτοαξιολόγηση και πειθαρχικά.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι:

1. Δεν ισχύουν οι καταληκτικές ημερομηνίες που προωθούνται από κάποιους Σχ. Συμβούλουςγια τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων……..
  2. Δεν μπορεί να υπάρξει υποχρεωτικότητα για την σύσταση των ομάδων εργασίας γιατί, όπως είπαν, η αυτοαξιολόγηση πρέπει να γίνει σε κλίμα συνεργατικό , δημοκρατικό για να έχει την δυναμική που πρέπει και όχι να καταλήξει σε γραφειοκρατική διαδικασία! !!
  3. Η οποιαδήποτε ενημέρωση και διαδικασία αυτοαξιόλογησης δεν μπορεί να πραγματοποιείται   πέραν του εργασιακό ωραρίου! (αν συμβαίνει ο εκπαιδευτικός έχει κάθε δικαίωμα να αποχωρεί )
  4. Δεν μπορεί να διακόπτεται το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου για τις διαδικασίες της αυτοαξιολογησης .
  5. Ο ρόλος των στελεχών της εκπαίδευσης είναι συμβουλευτικός , υποστηρικτικός, ενημερωτικός- τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε καθεστώς φόβου, ανθίζουν μόνο σε κλίμα δημοκρατίας και παιδαγωγικής ελευθερίας.

Συνάδελφοι, σε όσα σχολεία έγιναν συνεδριάσεις υπό τον φόβο της παράβασης καθήκοντος ,σας καλούμε να τις ακυρώσετε   και να συνεδριάσετε εκ νέου λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω διαβεβαιώσεις της εκπαιδευτικής ηγεσίας.

Αν στο μέλλον επαναληφθούν φαινόμενα εκφοβισμού, καλούμε τους συναδέλφους να αγνοούν προφορικές εντολές, να τις ζητούν εγγράφως και να ενημερώνουν άμεσα το Σύλλογό τους.

Συνάδελφοι, κερδίσαμε μια μικρή νίκη,   η μάχη για την ακύρωση της αυτοαξιολόγησης είναι μπροστά μας, έχει δυσκολίες αλλά είναι κομβικής σημασίας για την εκπαιδευτική κοινότητα και το μέλλον του δημόσιου σχολείου

Η ενεργή συμμετοχή   στα σωματεία μας και ο συντονισμός είναι ο μόνος τρόπος αντίστασης στις αυθαιρεσίες της διοίκησης αλλά και της ανατροπής των πολιτικών που συρρικνώνουν τη δημόσια εκπαίδευση και όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις.

Όλοι στον αγώνα!

Eμείς και μόνο εμείς οι δάσκαλοι της τάξης θα υπερασπιστούμε το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Για τα Δ.Σ. Συλλόγων Πελοποννήσου

Οι Πρόεδροι :Λαδά Χριστίνα , Γκριντζιά Καίτη, Ελισάβετ Παπαδοπούλου, Κάσσιος Δημήτριος , Ντέμος Αντώνης, Σαρακίνη Κονδυλία