Δε συμμετέχουμε σε συνεδρίαση Συλλόγου Διδασκόντων εκτός εργασιακού ωραρίου - δεν νομιμοποιείται μια τέτοια συνεδρίαση-

Ανακοίνωση του Αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Νταλιάνη Πέτρου και της αναπλ. Γκριντζιά Καίτης

 

Συνάδελφοι – ισσες

γνωρίζουμε ότι η ένταση στην περιφέρεια Πελοποννήσου τις τελευταίες ημέρες έχει κορυφωθεί, προκειμένου οι Σύλλογοι Διδασκόντων να συνεδριάσουν, για να στελεχωθούν οι ομάδες εργασίας για την Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου.                                                  

       Γνωρίζουμε ότι διάφοροι «καλοθελητές», πρόθυμοι και υπάκουοι στις εκάστοτε Διοικήσεις, Σχολικοί Σύμβουλοι, ακόμα και μέλη Δ.Σ. Συλλόγων Εκπ/κών διαδίδουν ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να δηλώσουμε ότι δεν επιθυμούμε να συμμετέχουμε στις ομάδες εργασίας. Μιλούν όλοι αυτοί και λένε πολλά, προκειμένου να σπείρουν φόβο και πανικό στους εκπ/κούς και να μην υπακούσουν έτσι στην απόφαση της ΔΟΕ.                                                                                

       Διαπιστώνεται ότι καθημερινά ασκούνται προφορικές πιέσεις και απειλές σε Δντές και εκπ/κούς. Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώνουμε για όλες αυτές τις ενέργειες τα Δ.Σ. των Συλλόγων και το Δ.Σ. της ΔΟΕ. Εξάλλου η ομοσπονδία έχει καλέσει τους εκπ/κούς να μην κάμπτονται από απειλές και πιέσεις που δέχονται ή πρόκειται να δεχτούν και να τις καταγγέλλουν. Σε κάθε περίπτωση οι Σύλλογοι Διδασκόντων καλούνται να μη συγκροτήσουν τις ομάδες εργασίας, ώστε να μην ξεκινήσουν οι διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αξιολόγηση - χειραγώγηση.

         Η ΔΟΕ θωρακίζει την απόφασή της με γνωμοδότηση της Νομικής Συμβούλου κ. Τσίπρα και την έχει κοινοποιήσει σε όλα τα σχολεία.

         Σε κανένα συνάδελφο δεν μπορεί να επιβληθεί εκβιαστικά και με συνοπτικές διαδικασίες η συμμετοχή σε ομάδες, αν δεν έχει προηγηθεί η απαραίτητη ενημέρωση/επιμόρφωση από τους Σχολικούς Συμβούλους, όπως προβλέπει και η σχετική εγκύκλιος 190089/Γ1/10-12-2013.      

Δε συμμετέχουμε σε συνεδρίαση Συλλόγου Διδασκόντων εκτός εργασιακού ωραρίου και δεν νομιμοποιείται μια τέτοια συνεδρίαση.

Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγέλλουμε στο Σύλλογο και στη ΔΟΕ,   όταν καλούνται οι εκπ/κοί να συμμετέχουν σε συνεδρίαση εκτός εργασιακού ωραρίου.  

         Στη Λακωνία προκειμένου να συνεδριάσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων των σχολείων ΕΑΕΠ, έχει δοθεί μετά από αίτηση του σχολείου προφορική έγκριση (πότε θα σταλεί η γραπτή;) για τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος για να συνεδριάσει ο Σ. Διδασκόντων την τελευταία διδακτική ώρα από 13.15-14.00. Από ποιον και με βάση ποιον Νόμο δόθηκε αυτή η έγκριση; Σε ποια όργανα Διοίκησης έχουν εκχωρηθεί αυτές οι αρμοδιότητες; Εάν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, γιατί δεν δίνονται εγκρίσεις τροποποίησης του ωρολογίου προγράμματος για όλες τις συνεδριάσεις του Σ. Διδασκόντων;

         Σε κάθε περίπτωση να μην επιτρέψουμε το κλίμα εκφοβισμού να περάσει στα σχολεία και να στηρίξουμε τα δικαιώματά μας με ενότητα, ανυποχώρητους αγώνες και κάθε νόμιμο μέσο.

Φλεβάρης 2014

                                  

   Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση

                Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.-

             Συνεργαζόμενες Κινήσεις Εκπ/κών Πελοποννήσου

antistasi.jpg